KlimClinic Limburg & Voerstreek Aart Vierhouten

In het wiel van een prof

Efficiënter klimmen en met meer vertrouwen afdalen!
Het kan echt!

Jaarlijks bieden we klim- en daalclinics die je optimaal voorbereiden op jouw wieleruitdaging zoals Stelvio, Mont Ventoux, Alpe d'Huez, Dolomieten beklimmingen.

Voor (bedrijfs)groepen is dit het gehele jaar op aanvraag.

Spannend

Kijk je enorm uit naar je beklimming maar vind je het ook spannend? Klimmen, schakelen, houding, hartslag. De één komt makkelijk in een prettig klimritme. Voor de ander zijn het lange (kilo)meters harkend omhoog, happend naar adem. Vaak is de afdaling een beloning. Toch zijn er vele renners die deze 'hobbel' graag overslaan. Met angst in je benen kun je niet goed dalen. En daarmee helpen we je graag.


Inschrijven
KlimClinic zaterdag 23 maart 2019


Voor wie?

De clinic is gericht op de ervaren fietsers. Dat betekent niet dat je altijd met hoge snelheden moet kunnen rijden of veel ervaring hebt in het (hoog)gebergte. Met ervaren fietsers bedoelen we renners die weten waar hun beperkingen liggen en daar graag aan willen werken.


'Wat een fantastische ervaring. Een fietsclinic van de meester onder de meesterknechten Aart Vierhouten
Vele tips op gebied van dalen en klimmen.
Van ademen tot met gestrekt been die afdaling in.
Dit is een start van veel moois te komen.
Mensen doe deze clinic als fietsen je lief is.'

Carlos Pardo


'Ondanks jarenlange fietservaring (individueel en in groepsverband) was ik het plezier in het afdalen verleerd. Die heb ik inmiddels teruggevonden door deel te nemen aan de Klim- en daalclinic met Aart'.
Isabel de Klerk

Aart Vierhouten

Kom naar de KlimClinic met Aart Vierhouten en laat je informeren over een optimale voorbereiding op jouw wielerdoel. In een leerzame presentatie worden passende tips gegeven over klimmen en afdalen. Uiteraard volgt persoonlijk advies op de fiets. Onderweg zijn voldoende stops om uitleg te geven. De groep wordt opgesplitst in minimaal 2 niveaus.

Lachend aan de start

Door onze jarenlange ervaring in de uitvoering van wielerclinics, zien we dat menig renner (m/v) met een paar persoonlijke aanwijzingen vaak geholpen is om effectiever te klimmen maar ook vertrouwder en sneller af te dalen. Zo sta je natuurlijk lachend aan de start.


'De clinic was echt super goed georganiseerd. Erg leuk hoe jullie dit aanpakken en hoe je iedereen een goed gevoel weet te geven. Bedankt voor de handige tips. Heb er absoluut wat aan gehad ter voorbereiding op mijn deelname aan Alpe d'HuZes'.
John Elskamp


Inschrijven
KlimClinic zaterdag 23 maart 2019


Individuele klimtijdrit

Voor de liefhebbers sluiten we af met een individuele klimtijdrit op Vaalserberg. Uiteraard ontvangen de snelste renners (m/v) Aart zijn boek nieuwe KOPWERK. Gesigneerd!


'Ik vond het een topdag, goed georganiseerd en onder de bezielende leiding van Aart Vierhouten!'
Vincent Frowijn


'Nico was echt verbaasd over wat hij er door de peptalk van Aart nog kon uitpersen bergop.
Hij zal het boek ook zeer waarderen, dank daarvoor!'

Vincent Frowijn


Uitdagende beklimmingen

Geweldige vergezichten, routes over holle wegen en uitdagende beklimmingen in Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek! Bekende beklimmingen als de Vaalserberg maar ook onbekende klimmen in de Belgische Voerstreek rijden. Heb je ooit gehoord van Rullen, Les Waides of Bois de Mauhin? Deze onbekende maar pittige uitdagingen hebben stijgingspercentages oplopend tot 15%.

Lange klimmen

De klimmen in België zijn vaak langer dan in Limburg. Daarmee zijn ze ook zo geschikt ter voorbereiding op beklimmingen in het hooggebergte. Tijdens de wielerclinic bieden ze een uitstekende gelegenheid om de geleerde tips in praktijk te brengen.


Sprinter in de bergetappes

Aart Vierhouten was 14 jaar beroepsrenner. Hij keek uit naar de afdaling want als sprinter waren de beklimmingen een verzoeking. Toch reed hij alle grote Rondes meerdere keren als meesterknecht voor o.a sprinter Robbie MCEwen. Ook stond 12 keer aan de start van Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix. Ook op het WK werd Aart 9 keer opgesteld evenals in de Amstel Gold Race.
Hij kent de routes!


Ademhaling

Aart moest het hebben van zijn gerichte voorbereiding, tactiek en eindeloos aandacht voor zijn ademhaling. Hij predikt het motto 'Klimmen doe je met je hoofd' en daarmee helpt hij jou ook graag verder.

Het professionele begeleidingsteam, veelal (ex)beroepsrenner/ster, staan Aart bij tijdens de wielerclinic.

Gun je zelf nog meer fietskennis en beleving.
Wij zien je graag tijdens één van onze clinics.

P.s. Je gaat met tips naar huis die het klimmen én dalen nog leuker maken.


Gehele jaar voor groepen op aanvraag

Limburg & Voerstreek   Klim- Daalclinic zaterdag 23 maart 2019
Kasteel Vaalsbroek te Vaals -
10-16.30 uur
149 euro p.p.
Inbegrepen   Professionele begeleiding
Presentatie Aart Vierhouten
Koffie/ thee goed belegde lunchbroodjes bij ontvangst
Borrel(happen) na afloop
Amacx energiedrank/ repen voor onderweg
Extra instructeur(s) - m.n. (ex)profs
Volgauto/ EHBO op de route
Bijzonderheden  Minimaal aantal deelnemers 15 personen
Alg. Voorwaarden MIR Sportmarketing
Inschrijven   Zaterdag 23 maart 2019