KlimClinic Limburg & Voerstreek Aart Vierhouten

In het wiel van een prof

Efficiënter klimmen en met meer vertrouwen afdalen!
Het kan echt!

Jaarlijks hebben we een klim- en daalclinic die je optimaal voorbereid op jouw wieleruitdaging. En voor groepen het gehele jaar op aanvraag.

Spannend

Kijk je er enorm naar uit maar vind je het ook spannend?
Klimmen, schakelen, houding, hartslag. De één komt gemakkelijk in een prettig klimritme. Voor de ander zijn het lange (kilo)meters harkend omhoog, happend naar adem. Vaak is de afdaling een beloning. Toch zijn er vele renners die deze 'hobbel' graag overslaan. Met angst in je benen kun je niet goed dalen. En daarmee helpen we je graag.


Inschrijven
KlimClinic Limburg 24 maart of 29 april 2018 a.s.


Voor wie?

De clinic is gericht op de ervaren fietsers. Dat betekent niet dat je altijd met hoge snelheden moet kunnen rijden of veel ervaring hebt in het (hoog)gebergte. Met ervaren fietsers bedoelen we renners die weten waar hun beperkingen liggen en daar graag aan willen werken.


'Ondanks jarenlange fietservaring (individueel en in groepsverband) was ik het plezier in het afdalen verleerd. Die heb ik inmiddels teruggevonden door deel te nemen aan de Klim- en daalclinic met Aart'.
Isabel de Klerk


Aart Vierhouten

Kom naar de KlimClinic met Aart Vierhouten en laat je informeren over een optimale voorbereiding op jouw wielerdoel. In een leerzame presentatie worden passende tips gegeven over klimmen en afdalen. Uiteraard volgt persoonlijk advies op de fiets. Onderweg zijn voldoende stops om uitleg te geven. De groep wordt opgesplitst in minimaal 2 niveaus.

Lachend aan de start

Door onze jarenlange ervaring in de uitvoering van wielerclinics, zien we dat menig renner (m/v) met een paar persoonlijke aanwijzingen vaak geholpen is om effectiever te klimmen maar ook vertrouwder en sneller af te dalen. Zo sta je natuurlijk lachend aan de start.


'De clinic was echt super goed georganiseerd. Erg leuk hoe jullie dit aanpakken en hoe je iedereen een goed gevoel weet te geven. Bedankt voor de handige tips. Heb er absoluut wat aan gehad ter voorbereiding op mijn deelname aan Alpe d'HuZes'.
John ElskampInschrijven
KlimClinic Limburg 24 maart of 29 april 2018 a.s.


Individuele klimtijdrit

Voor de liefhebbers sluiten we af met een individuele klimtijdrit op Vaalserberg. Uiteraard ontvangen de snelste renners (m/v) Aart zijn boek Ik, de wielrenner. Gesigneerd!

Uitdagende beklimmingen

Geweldige vergezichten, routes over holle wegen en uitdagende beklimmingen in Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek! Bekende beklimmingen als de Vaalserberg maar ook onbekende klimmen in de Belgische Voerstreek rijden. Heb je ooit gehoord van Rullen, Les Waides of Bois de Mauhin? Deze onbekende maar pittige uitdagingen hebben stijgingspercentages oplopend tot 15%.

Lange klimmen

De klimmen in België zijn vaak langer dan in Limburg. Daarmee zijn ze ook zo geschikt ter voorbereiding op beklimmingen in het hooggebergte. Tijdens de wielerclinic bieden ze een uitstekende gelegenheid om de geleerde tips in praktijk te brengen.

Sprinter in de bergetappes

Aart Vierhouten was 14 jaar beroepsrenner. Hij keek uit naar de afdaling want als sprinter waren de beklimmingen een verzoeking. Toch reed hij alle grote Rondes meerdere keren. Hij stond 12 keer aan de start van Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix. Ook op het WK werd Aart 9 keer opgesteld evenals in de Amstel Gold Race.
Hij kent de route!

Ademhaling

Aart moest het hebben van zijn gerichte voorbereiding, tactiek en eindeloos aandacht voor zijn ademhaling. Hij predikt het motto 'Klimmen doe je met je hoofd' en daarmee helpt hij jou ook graag verder.

Het professionele begeleidingsteam, veelal (ex)beroepsrenner/ster, staan Aart bij tijdens de wielerclinic.

Gun je zelf nog meer fietskennis en beleving.
Wij zien je graag op zaterdag 24 maart of zondag 29 april a.s.

P.s. Je gaat met tips naar huis die het klimmen én dalen nog leuker maken.


Gehele jaar voor groepen op aanvraag


Limburg & Voerstreek   Zaterdag 24 maart 2018
Kasteel Vaalsbroek te Vaals - LAATSTE PLAATSEN
Limburg & Voerstreek   zondag 29 april 2018
Kasteel Vaalsbroek te Vaals
10-15.30 uur
149 euro p.p.
Inbegrepen  Professionele begeleiding
Presentatie Aart Vierhouten
Koffie/ thee lunchbroodjes bij ontvangst
Drankje en hapje na afloop
Extra instructeur(s)
Volgauto/ EHBO op de route
Bijzonderheden  Minimaal aantal deelnemers 15 personen
Alg. Voorwaarden MIR Sportmarketing
Inschrijven  KlimClinic Limburg 24 en maart en 29 april a.s.