KlimClinic Aart Vierhouten

'Klimmen doe je met je hoofd'

Efficiënter leren klimmen en aanzienlijk gecontroleerder leren afdalen?
Geen bonkend hart meer als je aan de afdaling denkt omdat je kennis en ervaring op doet over de juiste bochtentechniek, snelheid inschatten en een goede lichaamshouding?

Aart Vierhouten en ons professionele instructeursteam bieden je graag persoonlijk tips over klim -én daaltechnieken. De juiste houding, versnellingskeuze en krachtenverdeling vormen de basis. De KlimClinic wordt afgesloten met een individuele klimtijdrit voor liefhebbers.

KlimClinics

Posbank

Ruim 14 jaar organiseren we wielerclinics op de Posbank, een populair trainingsgebied voor de profs. De Posbank behoort tot nationaal park Veluwezoom. Een prachtig geaccidenteerd terrein door bos en hei. Er zijn diverse beklimmingen zoals de Posbank, Emma Piramide en Zijpenberg met stijgingspercentages van max 10%. We houden rekening met ieder sportief niveau.
Aart Vierhouten stond zelf 10 keer aan de start van grote ronden als Tour, Vuelta en Giro. Maar ook reed hij 11 keer de Amstel Gold Race. Waar de échte klimmers beschikken over de juiste klimvezels wist Aart in de afdaling zijn winst te behalen. Hij weet wat overleven is. Klimmen doe je met je hoofd, is zijn motto.

Zuid Limburg
voor gevorderden

Bij deze KlimClinic ligt het tempo en wielerervaring bovengemiddeld. We bieden deze clinic aan voor (zeer) ervaren renners waarvoor gerichte, persoonlijke klim- en daaltips heel bruikbaar zijn. Onder andere bij de KlimClassic zien we dat menig renner (m/v) met een een paar aanwijzingen geholpen is om effectiever te klimmen maar ook vertrouwder en sneller af te dalen. Dat gaat samen. We werken tijdens deze clinic met minimaal twee tempogroepen.

Zuid Limburg biedt uitdagende beklimmingen en langere afdalingen, afgewisseld met geweldige vergezichten. We slingeren over holle wegen waarbij we een goede stuurtechniek ruimschoots kunnen laten ervaren.

Zuid Limburg biedt met o.a. Keutenberg, Gulpenerberg, Loorberg, Kruisberg en Eyserbosweg, prachtige uitdagingen. Een aantal zitten ook in de KlimClinic.
De Cauberg, max. 12% vormt jaarlijks het finishdecor van de Amstel Gold Race. Tijdens de KlimClinic is hier de individuele klimtijdrit. Vele profs zijn u voorgegaan.

De ontvangst is in het fraaie Kasteel Vaeshartelt in Maastricht.

Posbank   zaterdag 4 maart 2017 -
Restaurant de Houtplaats, Rheden
12.00 -17.00 uur
129 euro p.p.
Limburg    Kasteel Vaeshartelt, Maastricht
Voorjaar 2017 of op aanvraag
minimaal 15 personen
Inbegrepen  Professionele begeleiding
Presentatie Aart Vierhouten
Koffie/ thee lunchbroodje bij ontvangst
Drankje en hapje na afloop
Extra instructeur(s)
Volgauto/ EHBO op de route
Bijzonderheden  Minimaal 15 deelnemers
Alg. Voorwaarden MIR Sportmarketing
Inschrijven    Inschrijfformulier KlimClinic Posbank