KlimClinic Aart Vierhouten Posbank

'Klimmen doe je met je hoofd'

Inschrijfformulier Inschrijfformulier KlimClinic Posbank 4 maart a.s.


Efficiënter leren klimmen en aanzienlijk gecontroleerder leren afdalen?
Geen bonkend hart meer als je aan de afdaling denkt omdat je kennis en ervaring op doet over de juiste bochtentechniek, snelheid inschatten en een goede lichaamshouding?

Aart Vierhouten en ons professionele instructeursteam bieden je graag persoonlijk tips over klim -én daaltechnieken. Hoe houd je je hartslag in bedwang bergop, hoe voorkom je een pijnlijke nek of rug, wat is de juiste versnellingskeuze, kortom hoe sta je lachend aan de start voor je volgende wieleruitdaging?

De KlimClinic wordt afgesloten met een individuele klimtijdrit voor liefhebbers.

KlimClinics

Posbank
nog paar plaatsen beschikbaar

Ruim 14 jaar organiseren we wielerclinics op de Posbank, een populair trainingsgebied voor de profs. De Posbank behoort tot nationaal park Veluwezoom. Een prachtig geaccidenteerd terrein door bos en hei. Er zijn diverse beklimmingen zoals de Posbank, Emma Piramide en Zijpenberg met stijgingspercentages van max 10%. We houden rekening met ieder sportief niveau.

Aart Vierhouten stond zelf 10 keer aan de start van grote ronden als Tour, Vuelta en Giro. Maar ook reed hij 12 keer Ronde van Vlaanderen, Parijs Roubaix en de Amstel Gold Race. Waar de échte klimmers beschikken over de juiste klimvezels wist Aart in de afdaling zijn winst te behalen. Hij weet wat overleven is. Klimmen doe je met je hoofd, is zijn motto.


'Ondanks jarenlange fietservaring (individueel en in groepsverband) was ik het plezier in het afdalen verleerd. Die heb ik inmiddels teruggevonden door deel te nemen aan de Klim- en daalclinic met Aart'.
Isabel de Klerk


'Mijn persoonlijke hoogtepunt was dat Aart aan het einde van de dag uitgebreid de moeite heeft genomen om mijn fiets anders af te stellen. Dat vond ik echt heel speciaal'.
Remco BerendsenZuid Limburg
voor gevorderden

Voor wie?
Deze clinic is gericht op de ervaren fietser. Dat betekent niet dat je altijd met hoge snelheden moet kunnen rijden of veel ervaring hebt in het (hoog)gebergte. Met ervaren fietsers bedoelen we renners die weten waar hun beperkingen liggen en daar graag aan willen werken.

Lachend aan de start
Aart Vierhouten en ons professioneel instructeursteam werken met veel plezier met deelnemers waarvoor gerichte, persoonlijke klim- en daaltips heel bruikbaar te zijn. Door onze jarenlange ervaring in de uitvoering van wielerclinics zien we dat menig renner (m/v) met een paar aanwijzingen geholpen is om effectiever te klimmen maar ook vertrouwder en sneller af te dalen. En zo sta je natuurlijk lachend aan de start van je volgende wieleruitdaging.

Zuid Limburg biedt uitdagende beklimmingen en langere afdalingen, afgewisseld met geweldige vergezichten. We slingeren over holle wegen waarbij we een goede stuurtechniek ruimschoots kunnen laten ervaren.
We delen de groep altijd op in verschillende niveaus.

Zuid Limburg biedt met o.a. Keutenberg, Gulpenerberg, Loorberg, Kruisberg en Eyserbosweg, prachtige uitdagingen. Een aantal zitten ook in de KlimClinic.
De Cauberg, max. 12% vormt jaarlijks het finishdecor van de Amstel Gold Race. Tijdens de KlimClinic is hier de individuele klimtijdrit. Vele profs zijn u voorgegaan.

De ontvangst is de fraaie Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht. Zaterdag 29 april a.s. van 10-15 uur.

'De clinic was echt super goed georganiseerd. Erg leuk hoe jullie dit aanpakken en hoe je iedereen een goed gevoel weet te geven. Bedankt voor de handige tips. Heb er absoluut wat aan gehad ter voorbereiding op mijn deelname aan Alpe d'HuZes'.
John Elskamp

Posbank   zaterdag 4 maart 2017 -
Posbank   zaterdag 23 september 2017 -
Restaurant de Houtplaats, Rheden
12.00 -17.00 uur
129 euro p.p.
Limburg    Buitenplaats Vaeshartelt, Maastricht
Zaterdag 29 april 2017
minimaal 15 personen
Inbegrepen  Professionele begeleiding
Presentatie Aart Vierhouten
Koffie/ thee lunchbroodje bij ontvangst
Drankje en hapje na afloop
Extra instructeur(s)
Volgauto/ EHBO op de route
Bijzonderheden  Minimaal 15 deelnemers
Alg. Voorwaarden MIR Sportmarketing
Inschrijven    Inschrijfformulier KlimClinic Posbank 4 maart a.s.