Wie zijn wij
Mirjam Langedijk

Eigenaar & oprichter MIR Sportmarketing bv
Ruim 19 jaar bewaakt Mirjam de visie van MIR Sportmarketing.

Een zeer ervaren en enthousiaste organisator van sfeervolle, high end wielerclinics en wielerevenementen. Daarnaast sportmarketeer van succesvolle sponsor partnerships binnen de (internationale) wielersport.

Met veel plezier heeft Mirjam reeds honderden, gewaardeerde bedrijfswielerclinics georganiseerd in binnen- en buitenland. En vele klanten komen jaarlijks terug.

Daarnaast is ze founder/ organisator van 13 edities KlimClassic en 11 edities Gerrie Knetemann Classic. Jaarlijks verwelkomde ze bijna 10.000 fietsers aan de start.
Sinds 2017 behoren de Classics tot We-Are-Cycling serie van Golazo.


Eind vorige eeuw

In de jaren 90 was Mirjam actief in de opzet en uitvoering van fietsreizen in o.a. Noord Amerika, Zuid Afrika en Nieuw Zeeland. Jarenlang werkte zij voor Cycletours in Amsterdam. Als ervaren wedstrijdrenster en schaatsinstructeur werd ze gemotiveerd door tips van profs. Het liefst deelde ze deze kennis. Het idee om samen met (ex)profs sportclinics te organiseren, heeft haar toen niet meer losgelaten. In 1999 startte ze MIR Sportmarketing.


Huidige ontwikkeling

Inmiddels is het ruim 18 jaar verder en is Mirjam zich verder gaan specialiseren in de wielersport. De behoefte aan professionele wielerkennis, -techniek en -beleving is alleen maar toegenomen. De wielersport verbindt én inspireert. Het biedt een zeer sympathieke vorm van relatiemarketing.

'Het is heerlijk om in deze ontwikkeling klanten in hun wielerbehoefte te voorzien'. Mirjam is trots op de samenwerking met een geweldig, deskundig team (ex)profs die met plezier hun kennis en passie delen om te inspireren en iedere deelnemer een betere fietser te maken.

Uiteraard is ze ook trots op waardevolle (internationale) partners zoals de A.S.O. -Tour de France en Team Quick-step die het de klanten mogelijk maken wielerbeleving te bieden op het hoogste niveau.

Samen met haar partner Aart Vierhouten adviseren zij bedrijven op het gebied van sponsoring en marketingkansen binnen het professionele (internationale) wielrennen.

LinkedIn Mirjam LangedijkAart Vierhouten

Ex prof - projectadviseur & wielerinstructeur
Een waardevolle ex prof die in staat is het optimale Cycling Spirit gevoel te laten ervaren.
Aart werd na 14 jaar beroepsrenner, bondscoach U23 en technisch manager bij Vacansoleil. Aart heeft een duidelijke visie op de wielersport. Met plezier deelt hij zijn analyse regelmatig in de media en adviseert hij bedrijven. Inmiddels heeft hij succesvolle sponsordeals gerealiseerd.
Aart weet als geen ander het beste uit een renner te halen. Niet alleen profs als Tom Dumoulin en Wout Poels maar ook recreatieve renners leert hij graag zijn krachten ontdekken.
Een motivator die samen met Koen de Jong het boek Ik, de wielrenner schreef. Nieuw is het 2e boek KOPWERK Een must have voor iedere wielrenner die meer uit zichzelf wil halen.

Aart zette tot en met 2016 attractieve routes uit voor de KlimClassic en de Gerrie Knetemann Classic. Nog steeds is Aart de 'parcoursbouwer' van onze wielerclinics.
LinkedIn Aart VierhoutenLeon van Bon

Ex prof - Professioneel wielerfotograaf
Leon van Bon, één van de grootste talenten uit zijn tijd. Een palmares die respect afdwingt. Won 2 etappes in de Tour de France, meervoudig Nederlands Kampioen, 2e Olympische Spelen Barcelona en 3e op WK. Hij werd 4e Parijs Roubax en Ronde van Vlaanderen. Slechts enkele hoogtepunten uit zijn lange carrière.
We werken graag met professionals en Leon maakt dat als professioneel wielerfotograaf ook meer dan waar. Wielerbeleving zoals het bedoeld is. Het lukt Leon om het wielergevoel vast te leggen in optima forma. 'Gelukkig hebben we de foto's nog'... met een bijzonder gevoel voor details zoals alleen een (ex)prof dat kan.
Leon van Bon Photography
Mirjam Melchers

Ex prof - wielerinstructeur
Profrenster van 1998 tot 2010. Deze sympathieke renster won twee keer de Ronde van Vlaanderen, won etappes in de Giro en is meervoudig Nederlands Kampioen op de weg, tijdrijden en veldrijden. Een allroundster die respect afdwingt. Mirjam is een waardevolle professional binnen ons team. Ze is personal trainer waardoor deelnemers ook na de wielerclinic onder haar begeleiding hun professionele doelen kunnen voortzetten.Chantal Beltman

Ex prof - wielerinstructeur
Chantal Beltman heeft in haar vijftien jaar lange carrière indrukwekkende overwinningen behaald. De allround renster werd tweede op het WK, won vier Wereldbeker wedstrijden en ze nam deel aan de Olympische Spelen in Sydney en Peking.
Haar kennis en ervaring gecombineerd met de persoonlijke aandacht voor de deelnemers, maakt Chantal een waardevolle kracht in ons professionele instructeurs team.Sissy van Alebeek

Ex prof - wielerinstructeur
Sissy van Alebeek was jarenlang de onmisbare kracht voor Leontien van Moorsel. In 2001 werd de sterke sprintster zelf Nederlands Kampioen. Haar palmares is indrukwekkend. Ze heeft inmiddels vele dames het echte wielrennen geleerd. Het prof damesteam van Argos Shimano stond een aantal jaar onder haar leiding. De vrolijke dame uit Schijndel is geduldig en deelt graag haar kennis. Sissy vertegenwoordigt een professionele waarde in ons team.
Arenda Grimberg

Ex prof - wielerinstructeur
Ex prof zowel begenadigd veldrijder als wegrenster. Ze werd Nederlands Kampioen in 2002. Won meerdere etappes in Holland Ladies tour en buitenlandse rittenkoersen. Ze heeft een mooie palmares. Als sprinter en klimmer wist ze zich in belangrijke wedstrijden vooraan te tonen. Stond vaak Leontien van Moorsel bij als trouwe ploeggenoot.Arnoud van Groen

Ex prof - wielerinstructeur
Arnoud van Groen was 4 jaar prof bij onder andere Vacansoleil. Een trouwe knecht die veel beulswerk verrichtte voor zijn kopmannen.
Sinds 2014 maakt Arnoud deel uit van ons vast instructeursteam en is van grote waarde niet alleen op de fiets. Ook de IT is in handen van Arnoud die naast zijn profcarrière zijn studie bedrijfswiskunde succesvol wist af te ronden.Astrid Schop

Ex prof - wielerinstructeur
Zeer gewaardeerd en al jaren kundig instructeur in ons team.
Astrid heeft een staat van dienst in de wielersport!
Zij won als eerste Nederlandse de Tour Feminin in 1990.
Ook werd ze Wereldkampioen ploegenachtervolging samen met Leontien van Moorsel, Monique Knol en Cora Westland.
Astrid fungeerde jarenlang als superknecht voor Van Moorsel tijdens WK’s en bergetappes.Micha de Vries

Ex prof - wieler- en mountainbike instructeur
Een niet-onverdienstelijk mountainbiker waar Bart Brentjes lange tijd een geduchte tegenstander aan beleefde. Nog steeds spelt Mischa graag een wedstrijdnummer achter op z'n shirt. En met succes!
Micha is al een paar jaar verbonden aan ons team. Zijn veelzijdige inzet als zowel mountainbike- als weginstructeur maken zijn bijdrage bijzonder waardevol. Daarnaast is hij de beste mechaniker van groot Amsterdam en ver daarbuiten. Ieder gevalletje pech-onderweg weet hij met een glimlach te pareren. We waarderen zijn inbreng, gezelligheid en aanvulling op ons deskundige team.Gino Vierhouten

Belofte renner - wielerinstructeur
Renner bij wielervereniging de IJsselstreek. In de winter een rappe baanrenner die er alles aan doet om prof te worden.
In de voetsporen van zijn vader Aart Vierhouten. Zijn kennis. koersinzicht en visie over de wielersport wordt gewaardeerd. Als instructeurs is Gino een vrolijke, kundige aanwinst.Peter van der Rol Brouwer

Wielerinstructeur
Ervaren wielerinstructeur. Vanaf de beginjaren betrokken bij de wieler- en schaatsclinics. Sinds 1990 gediplomeerd schaatsinstructeur en is schaatstrainer van gewest Noord Holland - Utrecht. Dat betekent zomers vele loop-en fietstrainingen met jonge talenten maar ook recreatieve sporters. Peter studeerde medicijnen in Amsterdam. Hij is een gewaardeerd en enthousiast instructeur met veel kennis van zaken.